Med ett brett serviceutbud och närhet till både vatten och centrum har Bryggudden snabbt blivit en av Karlstads mest populära stadsdelar. Trycket på bostäder har varit hårt, och därför planerar Löfberg Fastigheter nu för nya lägenheter i anslutning till Bryggudden Parkering.

Det handlar om 25 bostadsrätter på mellan 37 och 186 kvadratmeter, alla med balkong. Några av lägenheterna byggs i etage med tillgång till både takterrass och uteplats. Det kommer även att finnas gemensamma utemiljöer med bland annat grillplats, odlingsytor och växthus.

– Det känns jättekul att kunna ge ännu fler möjlighet att bo på Bryggudden. Här är målsättningen att skapa en grön oas mitt i stan som passar allt från ensamhushåll till barnfamiljer, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Projektet är i planeringsstadiet, och går allt som det är tänkt kan byggstart ske om cirka ett år.

Levande stadsdel
Bostadsbyggandet på Bryggudden startade 2011-2013 med det 21 våningar höga huset längst ut på udden. Sedan dess har Löfberg Fastigheter byggt närmare 700 bostads- och hyresrätter på området.

Parallellt med bostadsbyggandet har även andra delar utvecklats. Restaurangutbudet, gym, padel, parkeringshus, livsmedelsbutik och annan service gör Bryggudden till en levande stadsdel.