Det finns för få leverantörer av fastighetsrelaterade tjänster som har sitt hjärta och sin själ i Karlstad med omnejd. Därför startar vi ett nytt företaget tillsammans med Hecando. Företaget får namnet Tyggården och kommer att erbjuda tjänster inom fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning. Att Tyggården har en stark lokal prägel är en konkurrensfördel.

– Vi märker att det finns ett stort sug efter en lokal aktör som brinner extra mycket för Karlstad med den trygghet det innebär. Många aktörer i branschen är nationella eller internationella jättar som har sina huvudkontor på annat ort, långt från Karlstad och Värmland, säger Henrik Andersson, vd på Tyggården.  

– Det här är ett naturligt steg för oss. Dels kan vi branschen, samtidigt vill vi bidra till en positiv och hållbar utveckling i Karlstad. Genom Tyggården breddar vi erbjudandet till både befintliga hyresgäster och andra i närområdet som betyder extra mycket för oss, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Positiv start
Att det finns ett behov och intresse för Tyggårdens tjänster visar den senaste tidens framgångar. Tyggården har redan flera kunder på Bryggudden i Karlstad, och nyligen blev det klart att BRF Sundstatorg med 136 bostadsrätter väljer Tyggården som leverantör.

– Att vi kniper en så stor kund redan i starten är ett styrkebesked. Jag tror det handlar om den lokala närvaron och engagemanget, och att vi värnar det personliga mötet. Det i kombination med att vi är en helhetsleverantör av fastighetsrelaterade tjänster gör att vi har goda möjligheter att växa, säger Henrik Andersson.

– Tyggården är ett tryggt och pålitligt val. Det vet vi av erfarenheten eftersom dom sköter all städ och yttre skötsel åt oss på Löfberg Fastigheter sedan en tid tillbaka, både på Bryggudden och i Tullholmsviken, säger Tomas Rhöse.

Kort om Tyggården
Tyggården är ett lokalt företaget som erbjuder teknisk och ekonomisk förvaltning, fastighetsskötsel, lokalvård och städning till kunder i Karlstad med omnejd. Företaget ägs av Hecando som är specialister på rengöring, och Löfberg Fastigheter som är en del av Bröderna Löfberg som även äger Kafferosteriet Löfbergs och Löfberg Invest. Läs mer om Tyggården på www.tyggarden.se.