Första, andra, tredje – såld! Nu är det klart att det blir Karlstad-Hammarö Auktionsverk som flyttar in i Bryggudden Arena som tidigare använts som padelhall. Inflyttning sker i början av november.  

– Den här lokalen passar oss helt perfekt! Den har ett centralt och bra läge, samtidigt som vi kan utforma den efter våra behov. Det ger oss goda möjligheter att fortsätta utvecklas på ett positivt sätt, säger Magnus Persson, vd på Karlstad-Hammarö Auktionsverk.

Satsar för att växa
Lokalen på Bryggudden är 1 700 kvadratmeter som nu anpassas efter auktionsverkets verksamhet. Idag sker alla auktioner digitalt, men det är till Bryggudden som företagets kunder beger sig för att lämna, hämta eller titta på objekten. Flytten till Bryggudden är en av de satsningar som Karlstad-Hammarö Auktionsverk gör för att växa.

– Återbruk är en stark trend som är bra för både plånboken och miljön. Det gör att vi stadigt lockar nya kunder. Det här vill vi förstärka, och därför ansluter vi samtidigt till Auctionet som är landets största marknadsplats för onlineauktioner, säger Magnus Persson.

Många intressenter
På Löfberg Fastigheter ser man positivt på att Karlstad-Hammarö Auktionsverk väljer att etablera sig på Bryggudden.

– Det var flera aktörer som var intresserade av lokalen, vilket visar att Bryggudden är en attraktiv stadsdel för många. Med Karlstad-Hammarö Auktionsverk får vi en stabil hyresgäst samtidigt som vi breddar utbudet på området. Det ligger i en linje med vår ambition att bidra till en positiv och hållbar utveckling i Karlstad, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Bryggudden har de senaste tio åren utvecklats från industriområde till en av Karlstads mest attraktiva stadsdelar i ett vattennära läge ett stenkast från centrum. Här finns 700 bostäder, kontor och ett rikt serviceutbud med bland annat restauranger, livsmedelsaffär och parkeringshus.