Therese Gustafsson är ny styrelseordförande i Löfberg Fastigheter. Therese, som tillhör fjärde generation Löfberg, efterträder sin far Anders Löfberg i en planerad generationsväxling. 

– Jag ser fram mot att bidra i Löfberg Fastigheters fortsatta arbetet att bidra till en positiv utveckling i Karlstad, säger Therese Gustafsson.

Therese Gustafsson är 43 år och växte upp i Karlstad, men bor numera i Stockholm. Hon är utbildad civilekonom och har tidigare bland annat jobbat med export, innovation och produktledning, både i Sverige och utomlands. Hon är även ordförande i Familjen Löfbergs Stiftelse.

Utvecklas positivt
Löfberg Fastigheter är ett av tre verksamhetsben i familjen Löfbergs företagsgrupp.

– Löfberg Fastigheter har utvecklats väldigt positivt de senaste åren, och är en bra balans till våra andra verksamheter, säger Therese Gustafsson.

Löfberg Fastigheter förvaltar och utvecklar fastigheter i Karlstad med omnejd, bland annat på Bryggudden i Inre hamn där företaget erbjuder en rad olika lokaler för kontor och annan affärsverksamhet. Här har företaget även bidragit till 700 nya, moderna bostäder.

2019 köpte Löfberg Fastigheter delar av Tullholmsviken i Karlstad där man nu planerar för cirka 400 bostäder, kommersiella ytor och parkeringsplatser.