Han har drivit en av Sveriges minsta men mest uppskattade restauranger i Åre. Nu flyttar Johan Rudby hem till Karlstad och slår han upp portarna till en ny falafelrestaurang på Bryggudden.

– Det är en dröm att få komma hem till Karlstad igen. Jag har letat lokal länge, och när jag fick möjlighet att flytta in på Bryggudden var det inget att tveka på. Vi kör i gång i början av september och kommer att bjuda Karlstadborna på riktigt schysst falafel lagad från grunden, säger Johan Rudby, grundare och ägare av Johan n´ Friends.

– Jättekul att kunna välkomna nya aktörer till Karlstad. Johan n´ Friends blir ett bra komplement till andra verksamheter och stärker restaurangstråket på Bryggudden ytterligare, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Snart blir Bryggudden ännu godare! Tomas Rhöse på Löfberg Fastigheter är glad att kunna välkomna Johan Rudby och falafelrestaurangen Johan n´ Friends till området.

Höga betyg
Johan n´ Friends grundades i Åre år 2020 och blev snabbt en favorit bland både lokalbor och turister. I den lilla restaurangen på mindre än tio kvadratmeter har Johan serverat mer än 50 000 falaflar och fått betyget 4,9 av 5 av sina kunder.

– Vi hoppas och tror att vi ska lyckas minst lika bra i Karlstad. Drivkraften är ett erbjuda ett gott och vegetariskt alternativ som är bra för våra kunder och miljön, säger Johan Rudby.

Den nya restaurangen ligger i Magasin 2 på Bryggudden och öppnar i början av september. Fokus ligger på take away, men i den 70 kvadratmeter stora lokalen finns det även plats för sittande gäster.